„Pentru Craiova” a sesizat IPJ Dolj cu privire la numărul mare de votanți de pe listele suplimentare.
Peste 830 de voturi pe oră în Dolj pe listele suplimentare, adică persoane care nu au carte de identitate în localitatea în care votează, ci au primit vize de flotant.

Alianța “Pentru Craiova”, formată din M10 și PNȚCD, a sesizat IPJ Dolj solicitând verificarea listelor suplimentare de votanți pentru Municipiul Craiova.

În Dolj, de la deschiderea urnelor până la ora 13.00, au votat 4.714 de persoane pe listele suplimentare, peste 830 de persoane pe oră. Cei mai mulți dintre acești votanți s-au înregistrat în Craiova.

Un număr ridicat de votanți pe listele suplimentare se înregistrează, potrivit datelor publicate în timp real pe site-ul Biroului Electoral Central, și în județele Olt, Bihor, Teleorman, Giurgiu, unde peste 3.000 de persoane au votat în fiecare dintre aceste județe pe liste suplimentare până la ora 13.00.

În marile centre universitare, așa cum sunt București, Cluj-Napoca, Iași sau Timișoara, poate să fie explicabil un număr ridicat de persoane pe listele suplimentare. Ne întrebăm, însă, ce ar fi putut determina un număr atât de mare de votați pe liste suplimentare în județe precum Olt, Teleorman, Dolj, Giurgiu sau Bihor.

Solicităm Ministerului de Interne să declanșeze imediat anchetarea cazurilor de fraudă de acest tip. Atragem public atenția că există suspiciuni majore că metoda flotantul înlocuiește metoda autobuzul și este o sursă de fraudare a alegerilor, similară cu turismul electoral.

Sursa foto: europafm