DNA a dispus astăzi, 13.07.2015, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Victor Viorel Ponta și a instituit măsura de sechestru pe bunurile mobile și imobile ale acestuia. Ponta este cercetat sub aspectul săvârşirii următoarelor infracțiuni: fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată și spălare de bani.

România nu poate avea în fruntea executivului un premier care are calitatea de inculpat!

Partidul M10 îi solicită lui Victor Ponta să își asume responsabilitatea față de țară și în fața justiției, nu doar față de partidul său. Rămânerea în fruntea Guvernului a lui Victor Ponta reprezintă o sfidare a statului de drept, care demonstrează, încă o dată, că pentru demisionarul președinte al PSD interesele țării și imaginea României sunt mai prejos de interesele mafiote ale grupului infracțional organizat social-democrat.

Demisia lui Victor Ponta reprezintă un act imperativ și absolut necesar pentru ca România să își păstreze credibilitatea pe plan internațional. Din cauza lui Ponta, aderarea la Schengen poate deveni un deziderat prea îndepărtat. Victor Ponta nu mai poate rămâne nici măcar o zi în fruntea Guvernului fără să aducă grave prejudicii românilor și României.

Consecvent poziției sale, Partidul M10 solicită demisia imediată din fruntea Guvernului a inculpatului Ponta.

 

sursa foto: Aktual24