M10 apreciază reputația tehnică și politică a domnului Cioloș. Nu ne îndoim de bunele sale intenții. Nominalizarea sa ca prim-ministru este însă doar un început de răspuns la cerințele străzii.

Domnul Cioloș are o enormă datorie morală față de oameni. Guvernul său nu trebuie să conțină figuri controversate, suspecte de corupție sau asociate cu fosta guvernare coruptă și incompetentă.

Guvernul Cioloș nu are dreptul să fie unul de formă, până la alegeri, ci trebuie să întreprindă urgent reformele cerute de oameni.

Așteptăm de la guvernul Cioloș:

  1. Inițierea de urgență a reformei electorale. Aceasta trebuie să includă eliminarea pragului electoral, finanțarea transparentă a partidelor politice (inclusiv prin metode moderne de tip PayPal/sms), sancțiuni drastice pentru frauda electorală, alegerea primarilor și președinților de consilii județene în două tururi, vot prin corespondență și electronic generalizat, corecta reprezentare a diasporei în parlament.

Cerem, de asemenea, crearea unui registru electronic al electorilor, pentru a elimina votul multiplu sau voturile morților, și filmarea procesului de numărare a votului, pentru a elimina frauda electorală. Proximele alegeri trebuie să se desfășoare așa cum a cerut strada, nu cum vrea cartelul PSD-PNL.

  1. Controlul strict al deficitului bugetar și astuparea găurilor negre din companiile de stat. Eliminarea băieților deștepți din energie. Refuzul consecvent al oricărei decizii politice populiste, care aruncă bugetul în aer. Anularea tunurilor de ultim moment ale guvernului Ponta.
  1. Independența justiției. Numirile din justiție, bugetul de funcționare al instituțiilor justiției, normele de aplicare să fie în acord cu cerințele societății civile.