Partidul M10 consideră că reducerea fiscalității reprezintă o politică benefică pentru impulsionarea mediului de afaceri  și pentru susținerea clasei de mijloc din România.

O relaxare fiscală este absolut necesară, într-o țară care are unul dintre cele mai împovărătoare sisteme de taxe și impozite din Europa. Consumul și investițiile din sectorul privat depind de un nivel ponderat al taxelor, la fel cum cheltuielile din sectorul public nu sunt influențate de nivelul taxării, ci doar de deciziile politice ale celor aflați la guvernare.

Propaganda liderilor PSD și PNL pe tema reducerii fiscalității denotă o lipsă periculoasă de viziune și de logică economică, demonstrând că sectorul privat și libertatea economică a românilor sunt ultimele lucruri care îi preocupă pe cei ce guvernează, de mai bine de 20 de ani, România.

În condițiile în care au fost deja aprobate, atât de către Parlament, cât și de către președintele Iohannis,  creșteri salariale și  Legea amnistiei fiscale, îngrijorările subite ale Președinției față de veniturile bugetare nu reprezintă decât o manevră politicianistă, ilogică și incoerentă. Asistăm, practic, la un lamentabil joc politic între PSD, PNL și Președinție, care nu are nicio legătură cu impulsionarea economiei, creșterea investițiilor sau bunăstarea populației.

Partidul M10 afirmă că aventurismul iresponsabil al guvernului Ponta, pe de o parte și incoerența, dublată de incompetență, a PNL în domeniul fiscalității, pe de altă parte au făcut ca Noul Cod Fiscal să devină subiect de luptă politică și nu pârghie de îmbunătățire a vieții românilor.

 

Sursa foto: Adevărul