“PSD este ca PCR: are un singur candidat. Partidul M10 vrea să elimine de la putere această clasă politică ce își bate joc de onoarea românilor.

În primul rând, cel mai logic lucru care se întâmplă în lumea liberă, în lumea democrată, este că un astfel de prim-ministru își dă demisia imediat. Nu și-a dat-o la plagiat, acum e trimis în judecată, nu și-o dă nici acum.

Este absolut anormal. Toată lumea întreabă. Sunt întrebată de 10 ori, de 50 de ori pe zi în Parlamentul European ce se întâmplă, de ce stă Ponta acolo. De ce stă prim-ministrul tău în funcție în România dacă este trimis în judecată. Stă!

Mai mult: cine candidează la Congresul PSD? Un singur candidat avem în acest moment, domnul Dragnea, care este condamnat în primă instanță pentru furt electoral. PSD este moștenitorul PCR, ca urmare, face ca și PCR: are un singur candidat, are mai este și condamnat penal.

Dacă cineva se mai îndoia că PSD este urmașul PCR, astăzi nu ar trebui să mai aibă nicio îndoială. Este foarte grav.

Tocmai asta vrea să facă partidul M10: să elimine această clasă politică de la putere, care, uite, își bate joc de onoarea românilor, de banii românilor, de însemnătatea ei pe plan internațional.

Cine va discuta cu Ponta ca premier trimis în judecată? Cine îl ia în serios? Cine discută cu Dragnea, condamnat în primă instanță? Ce o să zică? La PSD a ieșit președinte Dragnea, condamnat în primă instanță, nu aveți altul, necondamnat?
Tocmai de-asta am înființat acest partid și noi asta vrem. Din M10, nimeni nu va sta la putere dacă este condamnat penal. Nu va sta la putere. Sigur că ne uităm la trecutul candidaților noștri, dar se poate întâmpla, în viitor, și atunci nu va rămâne la putere, în funcția pe care o are. E un cod.

Toți se laudă cu coduri etice. Pe hârtie. Și PSD a spus: avem cod de integritate, cele mai tari norme. Și? Uite unde suntem: cu premierul trimis în judecată și cu candidatul Dragnea – unicul candidat la președinția PSD – condamnat în primă instanță.
Noi, M10, avem un cod pe care îl vom aplica. Dacă cineva este bănuit sau comite o faptă penală sau e trimis în judecată sau e arestat, nu stăm să fie condamnat definitiv. Trebuie să plece, pentru că nu mai există încredere din partea oamenilor în astfel de oameni”.

(Jurnalul de seară – Digi 24, 1 octombrie 2015)