“În cazul ANAF, nu s-a schimbat nimic până astăzi, pentru că nu a existat voință politică pentru schimbare. În acest moment, ce vedem? Vedem că ANAF pune presiune pe micii întreprinzători, Guvernul pune biruri și taxe micilor întreprinzători, care sunt sufocați și de birocrație. În schimb, îi lasă neatinși, nederanjați pe marii datornici și pe cei condamnați definitiv nu numai la închisoare, ci și la plata unor sume mari de bani.

Am văzut răspunsul ANAF, că sunt într-o continuă reformă și că nu au capacitatea. Atunci, să plece acasă! Toți cei care conduc ANAF să plece acasă! Ca să nu mai spun că, din când în când, mai cade și câte unul de la ANAF pe luare de mită!
Nu se poate ca ANAF să spună: nu avem capacitate. Dar, în schimb, au capacitatea să se ducă peste micii întreprinzători. Trebuie să oprim acest jaf național și această corupție veche, de 25 de ani aș putea să spun, în care se scaldă clasa politică și cu ajutorul ANAF, care, dacă nu se duce să le ia banii, ei îți râd în față. Inclusiv cei din închisoare îți râd în față.

Redactor: Ar fi nevoie de un organism special care să se ocupe de aceste recuperări?
Există în Franța un astfel de organism, au fost făcute conferințe în România și au fost aduși experți din Franța – un organism special pentru confiscarea averilor. Pot să spun că ar fi o soluție, însă depinde cine e acolo. Și ANAF este o soluție, dar depinde cine e acolo. Dacă este iar numit politic și politic nu se vrea recuperarea acestor averi, fiindcă sunt tocmai politicienii cei cărora trebuie să le luăm averile, ei sunt condamnați, atunci? Sau marii datornici, cine sunt marii datornici? aceștia? Nu sunt prietenii politicienilor sau chiar ei, politicienii? Ei sunt”.

(Jurnalul de seară – Digi 24, 1 octombrie 2015)

Sursa foto: Digi24