Metoda ”Autobuzul” a fost înlocuită cu metoda ”Flotantul” – turism electoral practicat cu ajutorul vizelor de flotant. Cerem public Ministerului de Interne și Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție să declanșeze imediat anchetarea cazurilor de fraudă de acest tip

În ultimele zile, sute de persoane și-au făcut vize de flotant în mai multe localități din țară. În județele Ilfov (Popești-Leordeni, Clinceni, Pantelimon, Voluntari), Călărași (Nicolae Bălcescu), Bihor (Drăgești), dar și în alte locuri, marile partide, tributare practicilor din trecut, pregătesc fraudarea alegerilor prin această metodă. Presa a relatat și ea, în ultimele săptămâni, despre operațiune, gândită să înlocuiască vechea formă de fraudă ”Autobuzul” cu forma de fraudă ”Flotantul”.

Partidele vechi și corupte speră, astfel, să influențeze decisiv rezultatele alegerilor din 5 iunie.

Circulara Biroului Electoral Central nr. 959/2016, care prevede că alegătorul care a prezentat o dovadă de reședință, indiferent de data eliberării acesteia, poate fi înscris în lista electorală suplimentară de către președintele biroului secției de votare, a declanșat o adevărată migrație în unele zone din țară. Ne întrebăm care au fost rațiunile care au stat la baza unei asemenea decizii a BEC.

Atragem public atenția că există suspiciuni majore privind fraudarea alegerilor, prin metoda creșterii numărului de votanți în anumite localități, practică similară cu turismul electoral.

Oamenii au ieșit în stradă și au cerut schimbarea clasei politice, dar vechii politicieni continuă să le fure votul.