“Avem dreptul să facem o astfel de mică întâlnire și să ne exprimăm punctul de vedere, manifestația este pentru demisia generalului Oprea, pentru moartea motociclistului și pentru încercarea de mușamalizare a acestui caz — el neavând dreptul la escortă — pentru plagiatul pentru care nu a dat nicio explicație. Deci noi i-am cerut demisia. O cerem și astăzi încă o dată”, a spus Monica Macovei. (sursa: Agerpres)

M10 a ieşit duminică în stradă la Târgu Mureş, în solidaritate cu toată ţara şi în memoria poliţistului Gigina, pentru a cere demisia generalului Gabriel Oprea.

“Suntem cetățeni liberi, în țara noastră, pe un trotuar unde nu deranjăm circulația. Avem dreptul, conform legii, să manifestăm, să ne exprimăm în primul rând respectul pentru Armata Română, respectul pentru viața unui om și, în același timp, dezaprobarea pentru un om care a făcut abuz de calitate oficială, abuz de girofaruri și a lăsat un om să moară în șanț. Suntem oameni liberi care luptăm și pentru demnitatea noastră”, a afirmat Adrian Papahagi. (sursa: Agerpres)