Ca să-și plătească operația de genunchi în Turcia, Victor Ponta promite construcția celei mai mari moschei din Europa, la București. Pe lângă moschee, ar urma să funcționeze și o școala coranică, potențial punct de atracție pentru imami extremiști și tineri afiliați diverselor mișcări teroriste islamice.

Construirea la București a acestui centru religios musulman ar putea transforma capitala țării într-un veritabil pol al grupărilor teroriste. Din această perspectivă, un atare edificiu de cult nu servește intereselor României și nici imaginii minorității musulmane din România, perfect integrate.

Minoritatea musulmană istorică din România beneficiază deja de lăcașuri de cult în zonele unde cunoaște o prezență tradițională semnificativă. Credem că interesele legitime ale minorității musulmane din România nu își găsesc în niciun fel rezolvarea prin eventuala construcție a unui asemenea edificiu de cult, izvorât din megalomania vinovată a lui Victor Ponta, ci prin implementarea unor politici publice coerente și eficace, de extracție europeană.

De aceea, partidul M10 consideră inițiativa guvernului condus indirect din Turcia de primul bolnav al țării, pe cât de populistă, pe atât de iresponsabilă. Îi cerem lui Victor Ponta să nu mai instrumentalizeze sensibilitățile cetățenilor români, indiferent de etnie și religie, pentru a-și masca fuga de justiție și guvernarea catastrofală.

De la Victor Ponta nu mai așteaptă nimeni idei sau inițiative, ci un singur lucru: demisia.

 

Sursa foto: Revista 22