Mă bucur foarte mult că mă aflu azi în fața dumneavoastră. Sunt emoționat după o perioadă destul de dificilă în care am strâns peste 25.000 de semnături pe sistemul vechi și aproape 250 pe sistemul nou, pe legea nouă – care este bine că apărut. Cred că apariția acestei legi se datorează și eforturilor doamnei Macovei care încă de anul trecut a insistat foarte mult pentru o astfel de liberalizare a asocierii politice.

Despre M10 aș vrea să spun că mă bucur că Gelu Trandafir a venit alături de noi, și Cristian Ghinea, și că a evocat ce se întâmplă astăzi pe scena politică. Chiar citeam astăzi în România Liberă că Ponta se întoarce în 2012. Eu cred că Ponta se întoarce chiar pe vremea lui Năstase și, în general, oamenii politici care conduc România astăzi par că s-ar întoarce înainte de 1989.

De data asta, oamenii care se gândesc mai mult la viitor decât la trecut, oamenii de pe stradă, oamenii simpli, românii care pleacă să își caute fericirea în alte țări, care se zbat aici să își construiască un viitor mai bun au o alternativă, au un proiect de viitor, un proiect care va face diferența pentru că este construit altfel.

El trebuie să demonstreze că va face o altfel de politică, dar este deja construit altfel. Avem Adunare Generală a Membrilor. Este singurul partid la ora actuală din România care are Adunare Generală a Membrilor, inclusiv la nivel național, care nu doar alege structurile, dar decide inclusiv alianțele politice, fuziunile, absolut tot ce ține de decizia cea mai importantă, cea mai crucială, în politica unui partid.

Aici facem diferența: nu doar Comisia de Integritate. Pentru că de democrație este însetat românul. Oamenii au deja un vehicul care va oferi mai multă democrație. Avem instrumentul rezoluției politice, al inițiativei politice – așa cum prevede și legea -, care este deschis și pentru oamenii din afara partidului, nu doar membrii pot să vină aici și să avizeze selecția și promovarea în Partidul M10, ci și cetățenii simpli care, să zicem, nu au așa un prestigiu profesional sau nu sunt recunoscuți într-un anumit domeniu, pot să vină aici să aibă inițiative într-un astfel de partid.

Vă mulțumesc și, cum spuneam, dacă oamenii politici care fac politică astăzi la vârf trăiesc în trecut, românii au o alternativă de viitor.

Dacian Țolea este membru în Grupul de Inițiativă Națională al Partidului M10.