Mă bucur că azi se întâmplă ce se întâmplă aici. Eu sper de mult, de cel puțin 15 ani. Ce îmi place foarte mult la întâlnirea de azi e că se adună oameni care îmi plac. Monica Macovei, pe lângă că e un om cald, un om bun, un om integru, Monica mai are o calitate care e foarte rară în România și anume că e un om perserverent. Și așa ceva nu cred că trebuie ratat. A da ajutor unui om perseverent în România e foarte important.

Simt că acum în România e un pic de presiune d-asta că „destul cu justiția”, că deja se exagerează, că sunt prea multe cătușe. Mă desprind de percepția asta, nu cred că e destulă, cred că e chiar foarte puțină justiție. Eu vin din zona de business, cred că sunt acolo mulți clienți nesatisfăcuți, care trebuie rezolvați de către justiție. Și cred că e important ca lucrul acesta să rămână sus pe agenda publică. Pentru că în lipsa integrității nici un alt obiectiv național nu e posibil. Nu există educație în lipsa integrității, nu există sănătate în lipsa integrității, nu există autostrăzi, nu există nimic în lipsa intergrității.

Pe lângă interesul acesta social pe care îl am, există și un interes personal ca acest partid să reușească. Eu mă simt foarte bine între oameni integri, și mă simt foarte prost între hoți și mă simt prost de multă vreme. Vreau să încep să mă simt bine și vreau să mă simt bine schimbând lucrurile.

Zilele trecute un elev de clasa a 11-a vorbea un pic despre România și exprimându-și speranța că generația următoare o să schimbe lucrurile. Și m-am gândit că asta e mult prea departe pentru mine, nu știu pentru el cum e, dar pentru mine e mult prea departe. Dacă fiecare generație speră că generația următore va schimba lucrurile, eu o să mor sperând și n-aș vrea lucrul acesta. Aș vrea să începem ce putem, oricât putem, să schimbăm.

Așadar, cred că asta e opțiunea cea mai bună la momentul acesta pentru ca lucrurile să se schimbe și să începem să muncim altfel, să trăim altfel, să câștigăm altfel și să construim altfel.

Așa că îi mulțumesc Monicăi și celorlalți că au acest curaj.