Sunt aici pentru că eu cred că nu se poate face o construcție națională serioasă fără o clasă politică responsabilă. Pentru că ceea ce avem acum nu seamănă deloc a clasă politică responsabilă.

Am fost uneori întrebat, și mai sunt în continuare întrebat, dacă noi credem că putem să schimbăm clasa politică. Eu cred că da. Și cred că un partid, chiar mic, poate să schimbe clasa politică cu condiția să fie altfel decât celelalte.

În acest moment clasa politică e așezată într-un fel de înțelegere transpartinică care funcționează pe baza acelorași principii chiar dacă vehiculează ideologii diferite. Principiile sunt centrate pe corupție și pe îmbogățirea personală a clicii care face politică.

Noi vrem să fim altfel. Și, fiind altfel, putem să dăm un semnal care în timp poate să ducă la schimbare în clasa politică.

Nu e neapărat nevoie să câștigăm noi toate alegerile, nu e neapărat nevoie să schimbăm noi toate lucrurile. E suficient dacă dăm semnalul că se poate.

Foarte mulți oameni sunt acum departe de politică pentru că consideră că politica e ceva murdar. Eu cred că politica nu e ceva murdar. Eu cred că oamenii sunt murdari sau curați. Politica e așa cum o fac cei care fac politică. Ca să facem o altfel de clasă politică trebuie să începem cu astfel de oameni și cu altfel de valori. Și cam asta e ceea ce încercăm să facem.

Adrian Stanciu este membru în Grupul de Inițiativă al Partidului M10